O istorie amuzantă a omenirii

 

3050 Î.HR.- Un sumerian inventeaza roata. Într-o saptamâna, ideea este furata si multiplicata de alti sumerieni, astfel creând etica în afaceri pentru timpurile ce vor veni.

2900 Î.HR.- Întrebarea de ce Egiptenii si-au numit noul lor lucru Sfinx devine prima dintre cele 7 minuni ale lumii.

1850 Î.HR.- Bretonii proclama operatiunea Stonehenge un succes. În sfârsit au aranjat acei bolovani într-un mod fara nici un sens pentru a deruta cercetatorii pentru multa vreme.

1785 Î.HR.-Primul calendar, compus dintr-un an cu 354 de zilea fost introdus de cercetatorii Babilonieni.

1768 Î.HR.- Babilonienii si-au dat seama ca ceva nu este în regula cu el atunci când iarna a început în iunie.

776 Î.HR.- Primii bani din lume apar în Persia, cauzând aparitia primului falsificator de bani în ziua urmatoare.

410 Î.HR.- Roma renunta la obiceiul de a face din debitori sclavi, astfel eliminând cel mai mare obstacol din calea aparitiei cartii de credit.

404 Î.HR.- Razboiul Peloponesian este întoi de 27 de ani deoarece nici una dintre parti nu este în stare sa gaseasca un scrib care sa stie cum se scrie Peloponesian.

214 Î.HR.- Zeci de mii de chinezi lucreaza ogeneratie întreaga pentru a construi Marele Zid Chinezesc lung de 1500 de mile. Si dupa toate astea,tot nu tine câinele vecinului afara din curte.

1 Î.HR.-Cei care creeaza calendare nu reusesc sa decida cum sa numeasca anul urmator.

79 A.D. – Cumpararea de proprietati imobiliare în Pompei se arata a fi o investitie proasta.

432 – Sfântul Patrick introduce crestinismul în Irlanda, astfel dând locuitorilor ceva interesant pentru care se pot bate pentru restul istoriei înregistrate.

1000 – Leif Ericsson descopera America, dar hotaraste ca nu merita sa spuna acest lucru.

1043 – Lady Godiva gaseste o metoda de a demonstra împotriva taxelor mari care imediat îi face pe toti sa uite pentru ce demonstreaza.

1125 – Cifrele araba sunt introduse în Europa,permitând taranilor sa rezolve problema cea mai arzatoare: Cât trebuie sa plateasca taxe pentru un venit de MMDCCCLX Lire când se încadreaza în regimul de XXXVI la suta?

1233 – Inchizitia tortureaza pe toti care nusunt de acord cu legile Bisericii. Totusi, aceasta practica este ne-Crestina astfel încât se permite folosirea ei doar pentru 600 de ani.

1297 – Se deschide prima bursa din lume, dar nimeni nu anticipeaza sa cumpere IBM sau XEROX.

1433 – Portugalia introduce comertul cu sclavii, ceea ce demonstreaza ce poate sa faca o tara mica,dar ambitioasa, cu putina ingeniozitate si multa rautate.

1456 – Un judecator englez revizuieste cazul Ioanei D’Arc si îi anuleaza pedeapsa cu moartea. Din pacate, ea a fost omorâta în1431.

1492 – Columb demonstreaza cât de pierdut este atunci când debarca în Bahamas, numeste locul San Salvador si pe locuitorii de acolo îi face indieni.

1497 – Amerigo Vespucci este al 7-lea sau al 8-lea explorator care ajunge în lumea noua, dar primul care sa gândeste sa îi dea un nume în onoarea lui… Statele unite ale Vespucciei.

1508 – Michelangelo este în final de acord sa picteze tavanul Capelei Sixtine,dar refuza sa spele geamurile.

1513 – Poncede Leon pretinde ca a gasit fântâna tineretii, dar moare de batrânete încerând sa-si aminteasca unde a gasit-o.

1522 – Oamenii de stiinta, care stiu ca pamântul este plat, au concluzionat ca Magellan l-a înconjurat târându-se pe fundul acestuia.

1568 – Suparat de bârfele legate de numele sau, Ivan cel Teribil mai omoara100.000 de tarani pentru a nu-i mai lasa sa-l numeasca Ivan cel Teribil.

1618 – Generatii urmatoare sunt condamnate atunci când englezii îl executa pe Sir Walter Raleigh, dar permit plantelor lui de tabac sa creasca.

1642 – Noua studenti primesc diploma de Masterat în arte oferita în America si îsi dau seama imediat ca nu exista slujbe pentru un copil cu educatie în arte.

1670 – Pelerinii sunt prea ocupati sa arda vrajitoare false ca nu observa aniversarea de aur a libertatiilor

1755 – SamuelJ ohnson scrie primul dictionar Englez, în sfârsit oferind copiilor mici o carte în care pot sa caute cuvinte murdare.

1758 – New Jersey este ales ca locul pentru prima rezervatie de Indieni, pentrua le da indienilor o mostra din conditiile de trei pe care le vor avea în continuare.

1763 – Se încheie razboiul dintre Francezi si indieni. Ambele state pierd.

1770 – Împuscarea a trei oameni în Masacrul din Boston declanseaza revolutia. Dupa 200de ani, trei împuscaturi sunt media pentru o noapte obisnuita de sâmbata.

1773 – Colonistii arunca ceai în portul Boston. Englezii numesc acest act „barbaric”,notând ca nimeni nu a adaugat frisca.

1776 – Napoleon decide sa ramâna neutru în Revolutia Americana, probabil deoarece avea doar 7ani.

1779 – John Paul Jones anunta englezii ca „Abia am început sa lupt” si se simte destul de ridicol atunci când îsi da seama ca nava lui se scufunda.

1793 – “Lasa-i sa manânce prajitura!” devine cel mai faimos lucru spus de Marie Antoinette, de asemenea si cel mai putin diplomatic lucru spus de ea. Si de asemenea ultimul lucru pe care l-a spus.

1799 – Traducerea Pietrelor de la Rosseta permite în final cercetatorilor sa îsi dea seama ca hieroglifele egiptene nu zic nimic important: „Draga Ramses,ce mai faci? Eu sunt bine!”.

1805 – Robert Fulton inventeaza torpila.

1807 – Robert Fulton inventeaza nava cu aburi pentrua avea ce sa distruga cu torpila.

1815 – Se stabileste politica Postei deoarece Andrew Jackson câstiga lupta de la New Orleansla o luna dupa ce ar fi trebuit sa primeasca scrisoarea care sa-i spuna ca razboiul din 1812 s-a terminat.

1850 – Henry Clay anunta, “mai bine sa fiu drept decât presedinte,” ceea ce stârneste râsul, venind de la un tip are a candidat pentru presedintie de 5 ori fara sa câstige.

1859 – Charles Darwin scrie „Originea speciilor”.Are acelasi subiect ca si „Planeta maimutelor”,dar nu reuseste sa strânga la fel de multi bani.

1865 – Soldatii Uniunii au în fata cea mai mare provocare. Sa îl scoata pe generalul Grant din betie astfel încât sa poata accepta predarea lui Lee.

1894 – Thomas Edison prezinta primul lui film si tuturor le place, mai putin criticilor de film.

1903 – Deschiderea Caii ferate Trans-Siberiene permite pasagerilor sa ajunga de la Moscova la Vladivostok în 8 zile, ceea ce e mult mai rapid decât si-ar dori careva sa ajunga acolo.

1910 – Fondarea Cercetasilor Americani vineca o veste proasta pentru batrânele care prefera sa treaca singure strada.

1911 – Ronald Amundsen descopera Polul Sud si confirma ce suspectase de mult: semana al naibii de mult cu Polul Nord.

1912 – Oamenii cu rezervari pe Titanic îsi primesc banii înapoi.

1920 – Al 18 amendament la Constitutie face consumul de alcool ilegal în America asa ca toata lumea se opreste din baut. Cu exceptia celor 40 de milioane care nu se opresc.

1924 – Hitler este eliberat din închisoare cu4 ani mai repede, dupa ce a convins comisia de conduita ca este un om schimbat si ca nu va mai face probleme.

1928 – Herbert Hoover promite “un pui în fiecare oala si o masina în fiecare garaj”,dar nu îsi da seama ca în curând americanii vor ramâne fara oale si garaje.

1930 – Pluto este descoperit. Nu câinele; planeta.Câinele este descoperit abia în 1938.

1933 – Casnicele germane încep sa îsi dea seama de ce acel nebun cu mustata care punea tapete nu se mai întoarce sa îsi termina lucrul.

1933 – Hitler fondeaza Al Treilea Reich si anuntaca va rezista 1000 de ani. Dupa cum au evoluat lucrurile,a gresit doar cu 988 de ani.

1938 – Marea Britanie si Germania semneaza un tratat de pace, astfel eliminând posibilitatea pornirii unui al doilea razboi mondial.

1944 – Promisiunea lui Hitler de a da câteun Volkswagen pentru fiecare neamt odata cu câstigarea razboiului nu pare a fi un stimulent asa de puternic.

Cu amabilitatea http://www.aberatii.com

Advertisements

1 thought on “O istorie amuzantă a omenirii

  1. ….vaii dar ce tare….m am distrat pe cinste Oana….multumesc pentru blog….mai mare dragul sa ti pierzi timpul aici….seara buna…cred ca tre sa le iau pe rind si sa le citesc pe toate incet incet…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s